Aktiviti

MAJLIS MAKAN MALAM PJS BERSAMA GM

Alhamdulillah, syukur kepada Allah yang telah memberikan izin-NYA untuk kami mengadakan satu majlis makan malam bersama GM Al Wahida Marketing Sdn Bhd di Hotel De Palma, Ampang pada 29hb Oktober 2009.

Majlis dimulakan dengan solat maghrib berjemaah di Surau Hotel dan seterusnya hadirin dan hadirat telah berkumpul di dewan Kenanga untuk jamuan makan malam.

IMG_0588 IMG_0589 IMG_0598

Majlis telah dipengerusikan oleh PJS Rosmandi dan aturcara pertama majlis adalah taklimat oleh pihak pengurusan hotel.

Setalah taklimat tersebut, pihak majlis telah menjemput AGM Zon Tengah dan AGM Zon Selatan untuk memberikan perkembangan HPA terkini di zon masing-masing.

Majlis berjalan dengan penuh keceriaan dan para jemputan telah menikmati hidangan yang disediakan oleh pihak hotel selepas mendengar taklimat ringkas dari Presiden KPA, PJS Hafidzan.

IMG_0599 IMG_0604

GM Encik Faisol dalam ucapannya telah menekankan betapa penting pemimpin bersatu hati dan mengutamakan mesyuarah dalam menyelesaikan masalah yang dihadapi. Berilah pandangan yang jujur dalam usaha mengatasi masalah dan biarlah ketua membuat keputusannya dan semua ahli hendaklah mematuhi dan bertawakal dengannya.

Encik Faisol juga memberikan lapuran perkembangan terkini tentang HPA dan KoWahida dan berharap semua pemimpin memberikan sokong padu dalam usaha untuk memajukan lagi prestasi jualan syarikat.

IMG_0649

long_line_6402

MAJLIS PELANCARAN KAD VIP HPA & PERASMIAN KIOSK HPA

TEMPAT: HOTEL DE PALMA, AMPANG

Pendaftaran Peserta

Pendaftaran Peserta

Def-Def Terhormat

Def-Def Terhormat

PJS yang hadir

PJS yang hadir

Pengurus Kilang HPA

Pengurus Kilang HPA

Sessi Temuramah dgn wakil Akhbar

Sessi Temuramah dgn wakil Akhbar

Meraikan juga anak-anak yatim

Meraikan juga anak-anak yatim

Menyampaikan sumbangan kpd anak yatim

Sumbangan kpd anak yatim

Pelancaran Kad VIP HPA

Pelancaran Kad VIP HPA

IMG_0580Anak Yatim – Teman Sejati

Perasmian Kiosk HPA

Perasmian Kiosk HPA

Cendrahati HPA Kpd Wakil De Palma

Cendrahati HPA Kpd Wakil De Palma

Kenangan D Pintu Kiosk

Kenangan D Pintu Kiosk

long_line_6402
long_line_6402

MAJLIS PERJUMPAAN PJS LEMBAH KELANG

Masa: 07 Mei, 2009 [Khamis] jam 9:00 malam

Tempat: HPA Cawangan Bandar Baru Bangi.

PJS-PJS yang hadir awal Jamu Selera Nasi Beryani

Jamuan Makan Malam Dengan Nasi Beryani Dan Ayam Organik HPA

Lepas Salam Kita Ta'am Dulu Tolong Makankan Bagi Yang Ghaib

Sebelum Mesyuarat Jangan Makan Yang Berat-Berat, Nanti Mata Tak Larat

Kito ni dah la sikit....kojo banyak lak tu

Kito ni dah la sikit....kojo banyak lak tu

Mari Kito Kojosamo Buek Kojo

Mari Kito Kojosamo Buek Kojo

Bagi Jo Kek Yang Mudo Tu

Bagi Jo Kek Yang Mudo Tu

Beri Dio Herba Tumbesar

Beri Dio Herba Tumbesar

long_line_6402

KPA GEMPUR JASIN, MELAKA

TARIKH: 7 & 8 FEB 2009

TEMPAT:Hotel Sri Impian, Jasin. MELAKA

Seramai 61 peserta, bertekad akan menggempur pasaran Melaka. Semangat dan motivasi tinggi jelas tergambar di wajah peserta dengan kehadiran beberapa PJS iaitu PJS Hafidzan, PJS Rosmandi, PJS Radiyati, PJS Fatin, PJS Asah, PJS Aznin, PJS Nasimah, PJS Zahirah dan PJS Fadilah yang telah mengisi modul-modul PBC tersebut.
Di antara fasilitator terlibat manjayakan program adalah PJ Shamsudin, PJ Norliza, PJ Hamidah, PJ Rahimah, PJ Abd. Halim, PJ Mat Zein dan PJ Fuziah. Kuliah subuh telah disampaikan oleh PJ Ust. Kamarulzaman. Ucapan penutup PBC telah disampaikan oleh Presiden KPA iaitu PJS Hafidzan Faudzi.
πŸ™‚ 8) πŸ˜€

Semangat Hang Tuah

Semangat Hang Tuah

Kami Sedia Gempur

Kami Sedia Gempur

Matlamat Kami Jelas

Matlamat Kami Jelas

GEMPUR!!!

LAGI & LAGI

…JANGAN PUTUS ASA…

Barisan Penggempur Pasaran Halal & Toyyib

Barisan Penggempur Pasaran Halal & Toyyib

long_line_6402 πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

MAJLIS HI-TEA BERSAMA PU TN HJ ISMAIL

BERSEMPENA DENGAN SEMINAR DAN PAMERAN PRODUK DAN MAKANAN HALAL MEMBINA RANGKAIAN EKONOMI ISLAM TARIKH: 10hb JANUARI 2009

Kepuasan Selepas Kerja Keras

Kepuasan Selepas Kerja Keras

Tn Hj Ismail bergambar beramai-ramai dengan AJK Komuniti Rawang

Sambil Makan Beramah Mesra

Tn Hj Ismail Bersama Pemimpin

Majlis Perasmian Seminar Produk dan Makanan Halal

Seminar Produk dan Makanan Halal

long_line_6402

KURSUS PRA PIC KALI PERTAMA 2009

TARIKH: 10 JANUARI, 2009 (SABTU) TEMPAT: HPA KAJANG Alhamdulillah summa alhamdulillah!!! Tahniah kepada semua yang telah berusaha untuk menjayakan kursus unggul ke arah pemantapan kualiti pengedar yang telah mendapat sambutan yang memberangsangkan. Kehadiran peserta melebihi kuota yang dihadkan dan program telah dikendalikan oleh unit perubatan JAWI dengan kerjasama beberapa pemimpin yang telah sanggup melapangkan masa untuk membantu menjayakan kursus tersebut. Walupun ada beberapa kelemahan dari sudut pengurusan, tetapi itu tidak menghalang kejayaan program PRA-PIC ini; malah telah mendapat sokongan yang padu dari peserta agar kursus ini dapat diteruskan lagi dan beberapa AJK komuniti yang hadir dalam kursus telah MEMINTA agar kursus berikutnya diadakan di HPA cawangan di tempat mereka.

TERUSKAN PERJUANGAN UNTUK MEREALISASIKAN PERUBATAN JAWI.

Bersedia Menimba Ilmu

Bersedia Menerima Ilmu

Menyanyikan Nasyid RASULULLAH

Menyanyikan Nasyid RASULULLAH

Untuk lihat gambar-gambar semasa kursus KLIK DISINI

[NOTA: Sekiranya ANDA tidak dapat MELIHAT gambar2 tersebut SILA DAFTAR dahulu di Yahoo!Groups KPA2U long_line_6402

MESYUARAT BERSAMA AJK TRIBUNAL KPA

TARIKH: 30 DISEMBER (SELASA) MASA: 8:30 MALAM

TEMPAT: HPA CAWANGAN KELANG

AGENDA MESYUARAT: PERLANTIKAN AJK KOMUNITI HPA KELANG YANG BARU

AJK Tribunal

AJK Tribunal

Hadirin & Hadirat

Hadirin & Hadirat

Teman Sejati

Teman Sejati

Sehati Sejiwa

Sehati Sejiwa

AJK KOMUNITI HPA KELANG

PENGERUSI: HJ MOHD NORDIN BIN SHARIF TIMB. PENGERUSI: EN. SUHAINI BIN SALIM S/USAHA: MOHD ASRI BIN ZAKARIA BENDAHARI: PN. NORWATI BT MOHD ESA

AJK KECIL

1- MAT IZAM BIN SAPIEE 2- R LILEE BT MOKHTAR 3- ABDUL GHANI BIN OTHMAN 4- HAMIDAH BT AMAN 5- USTAZAH JAMILAH BT ABDUL MALIK 6- HJ. ONN BIN IBRAHIM Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT yang telah memudahkan perkara yang sebelum ini nampak susah. 5 orang AJK Tribunal KPA telah mengendalikan mesyuarat perlantikan AJK Komuniti HPA Kelang dengan jayanya. KLIK untuk baca lapuran lanjut… long_line_6402

MESYUARAT PERTAMA AJK KPA PADA 30hb OKT, 08

img_0242-wl

Sebahagian AJK KPA yang hadir mesyuarat pada 30 OKT, 08 di HPA Cawangan Kajang.

PJS Rosmandi, PJS Hafidzan, PJS Zamri, PJS Jamaluddin & PJS Aznin

PJS Rosmandi, PJS Hafidzan, PJS Zamri, PJS Jamaluddin & PJS Aznin

Gambar Oleh Ketua Unit IT/MULTIMEDIA

SILA KLIK UNTUK LIHAT SENARAI PENUH SAF KEPIMPINAN KPA SESI 2008/09

long_line_6402

KEM KEPIMPINAN GEN-2 ZON SELATAN KPA

Alhamdulillah, Program Kem Kepimpinan Gen-2 Zon Selatan telah berjaya dilaksanakan pada 22 Oktober 2008 yang lalu bertempat di Dewan Fatimah Az Zahra, Cawangan HPA Kluang 2. Walaupun program ini dijalankan pada hari bekerja, namun kehadiran peserta amatlah memberangsangkan, dimana seramai 100 peserta yang berpotensi untuk lahir sebagai ’leader’ HPA telah menunjukkan komitmen mereka. Mereka hadir dari pelbagai lokasi terutama dari Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Pengarah program, iaitu PJS Hafidzan Faudzi menyatakan objektif kem ini telah dapat dicapai dengan jayanya berdasarkan komitmen dan sambutan yang amat menggalakkan daripada para peserta. Pengarah Urusan HPA, Tn Hj Ismail juga turut hadir ke program ini untuk menyampaikan ilmu beliau dan memberikan suntikan motivasi kepada para peserta. Antara ’leader-leader’ yang terlibat dalam kem ini ialah PJS Hafidzan Faudzi, PJS Rosmandi Ishak, PJS Rahmat Daim, PJS Shafie Tasiron, PJS Nor Haida Rameli @ Fatin, PJS Rosjulila, PJS Nadzirah dan PJS Evi Shoraiya. Hasil dari program ini, semangat para pemimpin dan peserta semakin meningkat dan berjanji akan lebih komited untuk mengembangkan dan memantapkan jaringan di wilayah selatan. Berdasarkan sambutan yang amat menggalakkan ini, dicadangkan Kem Kepimpinan ini perlu diteruskan pada masa akan datang dimana dijalankan selama 2hari 1malam di lokasi yang lebih selesa. Dijangka lebih ramai pelapis kepimpinan wilayah selatan yang akan hadir pada masa akan datang. Para PJS KPA merakamkan jutaan terima kasih kepada Tn. Hj. Ismail (Pengarah Urusan), Pn. Siti Hazliana (Pengurus Wilayah Tengah), En. Ismail (Pengurus Wilayah Timur) dan En. Yusri di atas sumbangan dan kerjasama yang diberikan untuk menjayakan program ini. Diharap program ini adalah sebagai langkah pertama dalam membentuk kepimpinan dan pengembangan sayap HPA di wilayah selatan. InsyaAllah. long_line_6402

Advertisement

4 Responses

 1. Dapatkan berita Seminar dan Pameran Halal Haram anjuran JAIS, PUM dan HPA di Dewan Serbaguna Bandar Baru Batang Kali dalam http://www.kparawang.weebly.com. Juga berita Majlis Hi-Tea bersama Tuan Haji Ismail Ahmad di Dewan Kuliah HPA Cawangan Rawang pada 10 Januari 2009

 2. Alhamdulilah,
  Salam Perjuangan untuk Semua yang telah menghadiri Kursus PBC dimana anda berada..Setiap perjuangan akan ada halangan dan rintangan maka persiapkan diri anda dengan senjata ilmu supaya setiap halangan dapat di tepis.. Jangan cepat leka dan teruskan berjuang kerana kita mahu semua product Zionis dan Israel dan juga unsur BAB1 hilang di muka bumi ini. Paling tepat pastikan setiap Isi Rumah kita dan juga Ahli keluarga kita serta keturunan kita mempunyai product Halal HPA..HPA Peneraju Halal Hub Dunia Islam. Inya’ALLAH.. Sekali kita melangkah kehadapan sebagai Pejuang jangan sekali kita berundur kebelakang. Jangan kita jadi pengecut…Biarlah kita mati dengan darah yang terakhir gugur di Bumi Malaysia ini..Yang Pasti semua Product Halal untuk Orang Islam Melayu di Malaysia dan juga di Dunia ini HPA Boleh!! HPA Boleh !!! Boleh !!! Boleh !!! Gempur Radix!! Inya’ALLAH… Selagi kita membantu urusan Agama Allah ..ingatlah Bahawa Allah akan sentiasa Membantu kita…Perjuangan kita berlum selesai..Kelahiran Tn Hj Ismail di Muka Bumi Malaysia ini banyak membantu kita menukarkan hampir 100% product yang kita makan selama ini berpuluh-puluh tahun ini mengandungi Unsur BAB1..Syukur Alhamdulilah Allah telah menghantar Tuan Haji Ismail untuk menyelamat kan kita daripada Seksaan Api Neraka…Maka kita juga perlu menyebarkan risalah ini kepada Ahli Keluarga kita supaya kita tidak menjadi bahan Api Neraka Di sana.. Takbir !!!!! Allahuakbar!!!!!

  Tahniah Untuk Tn Hj Ismail …Jasamu akan Ku Kenang Sehingga ke Pintu Syurga

  Wasalam…
  Mohd Hazuan Zulkifli
  Peserta Terbaik PBC (PTPBC-2802010309)
  D’Palma Ampang,
  28/2 & 1/3 2009
  012-4240677
  zulhajs@yahoo.com

 3. Assalamualaikum,
  Tahniah atas kejayaan2 HPA, satu usaha yang sangat baik. Saya nak tau kat mana letaknya Radix Oriental Cuisine. Terima kasih.

  • Waalaikumsalam.Radix Oriental Cuisine bertempat di Sg Petani ini alamatnya. Makanan yg disediakan memang sedap dan harga yg berpatutan utk seisi keluarga.Berkunjunglah kesana bila berpeluang.

   Lot 35 & 36, Jalan Lagenda 2,
   Legenda Height
   08000 Bandar HPA Sg.Petani,
   Kedah
   04-4203850 / 52 Fax: 04-4203851

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: