07-BELAJAR BUAT WEB & BLOG

8) 12hb FEB, 2009 {Khamis} – Satu KURSUS BINA LAMAN WEB & BLOG siri ke-2 telah berjaya di adakan oleh unit IT/MULTIMEDIA KPA di DEWAN HPA KLUANG 2 sebagai langkah untuk memantapkan lagi JATIDIRI pengedar-pengedar di zon selatan khususnya dalam rangka untuk meningkatkan jualan syarikat.

Kursus bermula jam 2:30 petang dan telah dihadiri oleh beberapa wakil komuniti seperti Pasir Gudang, Johor bahru dan Muar dan telah dikendalikan sendiri PJS Ramly selaku ketua unit IT dan AJK Tribunal KPA.

AbangMohamad, Evi Shoraya, Mas Oni dll

Mohamad, Evi Shoraya, Mas Oni dll

Kami Akan Gempur Pasaran Dengan Kecanggihan Ilmu IT

Gempur Pasaran Dengan Kecanggihan Ilmu IT

long_line_6401
8) 06hb FEB, 2009 {Jumaat} =>Alhamdulillah kita bersyukur kepada ALLAH SWT yang memberi izin-NYA untuk unit IT/Multimedia mengadakan satu kursus pengenalan kepada MEMBINA LAMAN WEB & BLOG yang telah dianjurkan di Dewan Kuliah HPA Cawangan NILAI dengan kerjasama AJK Komuniti HPA Nilai. Walaupun kursus ini di hadiri oleh 8 orang sahaja; tetapi KAMI berkeyakinan tinggi bahawa ramai lagi akan menyertai di masa yang terdekat.

Sebagai menyusun langkah berikutnya, INSYALLAH KAMI akan mengadakan kursus berikutnya di HPA KLUANG pada 12hb FEB 2009 [Khamis] mulai jam 10:00 pagi. Mudah-mudahan AJK Komuniti di Johor yang telah meminta untuk ikuti kursus ini akan menyambut tawaran yang sangat berharga ini.

Pelajar2 Yang Ikuti Kursus

Pelajar2 Yang Ikuti Kursus

Bergambar Selepas Kursus

Bergambar Selepas Kursus

Berbincang Untuk Bina Web

Berbincang Untuk Bina Web

πŸ˜€ :D:DπŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

SALAM SJHTRA SEMUA TERUTAMA YG MAHIR IT

Saya bercadang utk mengadakan satu kursus MEMBINA WEB & BLOG bagi membantu supaya:

1- Celik IT dan dpt memanfaatkan kecanggihan teknologi masakini.

2- Dapat mempromosikan produk & khidmat yg kita ada kpd masyarakat.

3- Menyalurkan maklumat secara pantas.

Bagi merealisasikan idea ini, saya mengharapkan bantuan dan pandangan dari sahabat2 yg mahir IT untuk kita dapat membentuk satu TEAM IT/MULTIMEDIA yang mantap agar dapat membantu meningkatkan SALE HPA samada diperingkat zon, negeri, daerah dan kg.

SILA BERI PANDANGAN & KOMEN ANDA. =) 8)

Ketua Unit IT/Multimedia

:-BπŸ™‚ 8)

9 Responses

  1. Salam,

    Suatu usaha yang perlu disokong dan digiatkan.
    Teruskan Berjuang….

    Unit Latihan.

    • salam,ini sememangnye bagus..sy juga ingin mempelajari dan mendalami penjualan produk HPA secara online..Ini dapat memudahkan dan mempercepatkan tarikan ramai org islam lagi supaya mendapatkan produk yang halal lagi baik…sekaligus membanteras org islam daripada membeli produk yg diragui dan yg disalurkan kpada org yahudi utk kepentingannya sendiri…HPA BOLEH!RADIX INSYAALAH…

  2. Salam, memang bagus usaha itu. Tapi saya ingin mencadangkan syarikat adakan web utk ahli sama ada secara berbayar atau percuma.

  3. bagus juga, peluang ni memang di tunggu-tunggu. harap dapat turun ke pasir gudang. peluang ini memang saya tunggu-tunggu.
    (wakil kelab buletin pasir gudang)

  4. Bagus tu..saya memang dah ada blog link….klu dapat belajar bina website lagi bagus..website autodownline

  5. salam admin: idea yg bagus ni…blog saya dah ada blog link nak belajar buat website..klu website autodownline lagi bagus

  6. ohhh bagus tu kalau ade kursus tolong hubungi saya….

  7. Bagus, Ada Peningkatan ke arah itu,supaya HPA dikenali serata dunia, bagi memudahkan ahli berhubung atau menyampaikan maklumat melalui hujung jari sahaja, Kami telah ada Web sendiri di kjpp.hparompin.net, Walaubagaimanapun kami berminat turut sama hubungi kami jika ada kursus tersebut lagi..tk.

  8. kalau saya iklankan hpa kat blog saya boleh tak? kalau ada orang berminat nak beli barang melalui internet, macamana kita nak bagi barang? melalui pos ke? takkan nak bungkus sebotol kicap pastu pos?(contoh)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: