Shah Alam, Selangor

long_line

KELAS MINGGUAN KOMUNITI SHAH ALAM SETIAP HARI SELASA JAM 9:00 MALAM

TEMPAT: Dewan Sekolah Pintar Seksyen 7, Shah Alam.

😀 🙂 🙂 🙂 😀 🙂 🙂 🙂 😀 🙂 🙂 🙂 😀

long_line

KOMUNITI SHAH ALAM [KOSALAM] LAKAR SEJARAH: ANJURKAN PBC PERTAMA DI DE PALMA HOTEL, SEKSYEN 19 SHAH ALAM

Dengan semangat jitu dan permuafakatan, AJK KOSALAM telah berjaya menganjurkan PBC pertama mereka dengan kerjasama KPA. Seramai lebih 50 orang peserta telah mendaftarkan diri dan telah mengikuti kursus kali ini dengan kesungguhan hati dan pada keseluruhannya para peserta telah berpuas hati dengan cara pembentangan modul dijalankan.

PJS Habshah & Rakaniaga

PJS Habshah & Rakaniaga

Memang Bagus la HPA

Memang Bagus la HPA

Di sebabkan kursus PBC ini di anjurkan bersama dengan KPA, maka tidak hairanlah ia menghasilkan satu kelainan kerana semua slot penting telah dikendalikan oleh PJS yang berpengalaman dan telah berjaya dalam bidang masing-masing.

Santapan tengah Malam

Santapan tengah Malam

Tazkirah Sebelum Mati

Tazkirah Sebelum Mati

Urusetia, PJS dan Peserta

Urusetia, PJS dan Peserta

PJS, Urusetia dan Peserta

PJS, Urusetia dan Peserta

long_line

😀 🙂 🙂 🙂 😀 🙂 🙂 🙂 😀 🙂 🙂 🙂 😀

KOMUNITI SHAH ALAM TERBENTUK, PJS KPA TERUS BERI KOMITMEN

Pada tarikh 29 Januari 2009 telah diadakan satu Mesyuarat Khas Membentuk Jawatankuasa Komuniti Shah Alam bertempat di Dewan Sekolah Pintar Seksyen 7, Shah Alam.

Antara leader KPA yang hadir

Antara leader KPA yang hadir

Kehadiran ahli HPA adalah sekitar 40 orang. Turut hadir dalam mesyuarat tersebut Ahli Majlis Tribunal KPA iaitu PJM Hafidzan (Presiden KPA), PJM Rosmandi (Timb.Presiden KPA), PJM Habibah (Bendahari KPA) dan PJS Hj. Marjuni. Pemimpin-pemimpin lain seperti PJM Khalid Iskri, PJS Habsah, PJS Fatin, PJS Radiyati dan PJS Hj. Zainal Ahmad juga turut hadir.

Taklimat dari Timb.Presiden KPA

Taklimat dari Timb.Presiden KPA

Majlis yang dipengerusikan oleh PJM Rosmandi (Timbalan Presiden KPA) telah berjaya membentuk jawatankuasa Komuniti Shah Alam seperti berikut:

Pengerusi: Tn. Hj. Hamzah Hj. Saidaly
Timbalan Pengerusi : Ustaz Mohd Reduan Ibrahim
Setiausaha : Sdr Mohd Ismahadi Hj Ismail
Bendahari : Ustaz Nazaruddin Mokhtar
Unit IT : Puan Che Chik
Unit Perubatan Jawi : PJ Rahani Md Zain
Unit Latihan : Ustaz Husni Zain
Unit Kebajikan : Encik Supardi
Unit Latihan : Encik Mohd Aufa Musa

Presiden KPA telah memberikan taklimat berhubung fungsi dan peranan komuniti terutamanya bagi memastikan program atau aktiviti bagi memantapkan Cawangan HPA dan pembinaan usahawan herbalis HPA dapat dilaksanakan dengan baik. Semoga Jawatankuasa Komuniti Shah Alam dapat menjalankan amanah dengan sebaik mungkin. InsyaAllah.

Ahli Tribunal KPA; PJM Rosmandi, PJM Hafidzan & PJI Hj Marjuni

Ahli Tribunal KPA; PJM Rosmandi, PJM Hafidzan & PJI Hj Marjuni

long_line

😀 🙂 🙂 🙂 😀 🙂 🙂 🙂 😀 🙂 🙂 🙂 😀

AJK KOMUNITI HPA CAWANGAN SHAH ALAM

BIL STATUS NAMA PENUH NO. TELEFON
1. PENAUNG PJS HJH HABSHAH BTE HJ MOHD ARIFFIN 019-3337245
2. Pengerusi Tn. Hj. Hamzah B Hj. Saidaly 019-2310165
3. Timbalan Pengerusi Ustaz Mohd Ridwan Ibrahim 019-9870309
4. Setiausaha Haji Mohd Ismahali b Hj Ismail 019-2825716
5. Bendahari Ustaz Nasaruddin Mokhtar 019-6061176
6. Unit IT Puan Hajjah Che Chik

Puan Hajjah Afifa Malina Amran

017-3373376

012-2706300

7. Unit Perubatan JAWI PJ Raihani Md Zain 019-2658637
8. Unit Latihan Ustaz Husni Zain 019-2738581
9. Unit Kebajikan Tuan Haji Supardi 012-6956827
10. Unit Penerbian Encik Mohd Aufa Musa 019-3217440

🙂 8) 😀 SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS 🙂 8) 😀

Advertisement

12 Responses

 1. Saya mengucapkan tahniah kepada yang telah terpilih sebagai Ajk Cawagan Shah Alam semuga amanah yang diberikan dapat dilaksanakan dengan sempurna. Insyaallah

 2. Kejayaan kalian dalam menjayakan program mingguan dan aktiviti berkala di peringkat Komuniti memerlukan pengorbanan masa, tenaga, wang ringgit dan perasaan. Bergeraklah atas nama mencari keredaan Allah dan mengangkat martabat produk halal HPA . GEMPUR.

 3. salam…terusknan usaha anda semua terus memperkenalkan produk HPA..agar kita semua diredhai Allah S.W.T..ingatlah ini suatu perjuangan kita wahai umat2 islam….fisabillilah

 4. Salam,

  Tahniah!!!
  Walau masih baru pembentukan j/k komuniti, saya melihat j/k kumuniti SA telah menunjukkan komitment yang jitu dalam berorganisasi….

  Moga PBC SA pada march nanti mendapat kejayaan.

  Teruskan berjuang berjihad memperkasakan ekonomi Islam serta menghancurkan rangkaian ekonomi Yahudi….

  UNIT LATIHAN KPA

 5. mari jenguk blog hpa shah alam..

  kosalam namenye… so, dengan lafaz salam mari jenguk2

  kominiti shah alam… baru je beranak katanye…
  ( br ditubuhkan) tapi dah ada blog… TAHNIAH!!!

 6. Assalamualaikum,

  Terima kasih diucapkan kepada semua yang terlibat menjayakan PBC Shah Alam. Banyak ilmu yang dapat saya timba dari PBC tersebut. Setelah menghadiri kursus, saya bertambah semangat untuk berjihad memperkasakan ekonomi Islam.

  Sebelum ini, saya ditawarkan dengan pelbagai jenis MLM namun satu pun saya tidak tertarik kerana terdapat unsur penindasan yang ketara dan duniawi semata-mata. Walaubagaimanapun, setelah saya diperkenalkan dengan jenama HPA yang meletakkan Islam sebagai asas perjuangan, Alhamdulillah dengan petunjuk Allah, terbuka pintu hati saya untuk menyahut seruan tersebut bersama-sama berjuang ke jalan Allah.

  Saya sangat berminat dengan banyak perkara yang ditawarkan oleh HPA terutamanya produk halal (toyyib dan barakah), ilmu perubatan jawi, menjana ekonomi islam, menentang musuh islam (dengan memboikot barangan buatan mereka) dan InsyaAllah dengan izin Allah saya ingin menjadi seorang Herbalis.

 7. salam radix

  jom kita gempur RADIX di shah alam !!

  mai secawannnnn…

 8. Assalamualaikum,
  Teruskan Perjuangan ini. Kita sebagai penganti kepada Rasullulah. Kerana menyampaikan message suci ini.Kita akan menarik seberapa ramai umat islam untuk ke syurga firdaus…siapa tidak mahu…di sana nanti kita akan bergembira meraikan kemenangan..Bukan mudah Syaitan tidak akan duduk berpeluk tubuh untuk melihat kejayaan kita ini malah dia terpaksa berusaha lebih gigih..Tapi kekuatan kita adalah Doa..Senjata umat Islam…Apakah yang menyebabkan Doa kita tidak sampai kepada Allah..Walaupun Sembahyang tidak Tinggal dan juga semua rukun Islam kita amalkan..Renungi pesanan Rasullulah ini..

  Rasullulah S.A.W Bersabda :
  ” Akan datang kepada manusia suatu zaman, seseorang itu tidak peduli apa yang diambilnya itu daripada yang halal atau haram. Maka tidak tidak dimakbulkan doa mereka”.

  Riwayat Bukhari dan Muslim,

  Sahabat2 semuanya cuba kita bayangkan Hadith ini.

  Saya dengan rasa bertanggungjawab akan gempur Product Ayam Kita seluruh negeri selangor..Sesiapa yang berminat untuk bersama-sama saya mengempur Ayam Kita (AYAM ORGANIK) boleh hubungi saya di 012-4240677 @ email kepada zulhajs@yahoo.com

  Cita-cita saya besar dan akan membantu bersama-sama jihad untuk membantu HPA ke pentas Dunia Islam.

  Wasalam
  Mohd Hazuan Zulkifli
  Ketua Kumpulan HPA Shark
  GEN 2 – 28 & 29 March 2009.
  Kem Excel di Semenyih, Selangor.

  HPA!!!! BOLEH !!!!
  HPA !!!! BOLEH !!!! BOLEH !!!! BOLEH !!!!
  GEMPUR !!!!
  AYAM KITA !!!!! INYA’ALLAH!!!!!

  TAKBIR!!!!!

  TAK BIR!!!!!

  TAKBIRRRRRRRRR

  Ingat Jika bukan kita siapa yang akan perjuangangkan..AH COng dengan AJU @ Aru tidak akan perjuangkan KITA YANG AKAN BERADA DI SAF YANG PERTAMA.

 9. tahniah, atas usaha per juangan dishah alam, saya baru PLX dishah alam & usaha utk memperjuangkan produk islam, saya telah membuka stokis di seksyen 11, bangunan umno shah alam ( KWSP).

 10. askum… saya nk tanye, cawangan hpa shah alam di mana? sy masih konfius. setahu sy, di shah alam cuma ade pusat agensi di sksyn 17 bukannya cawangan..

 11. askum.. sy dgr di shah alam cawangan hpa dah dibuka..sy nk tahu di seksyen berapa.. sy mmg sgt berhrp cwgn hpa dibuka di shah alam krn sy x berpuas hati dgn layanan hpa di ss 17.. sy pernh disuruh ambil ayam sendiri, dan freezer di situ, berbau dan ada ayam2 yang dah terkoyak plastiknya.. borang keahlian downline saya juga x dibenarkan dihantar di situ dan menyuruh sy menghantar sndiri krn sy slalu membeli mggunakan nama stokis kwn sy.. pernah satu masa dahulu sy juga x dibenarkan membeli mggunakan nama stokis.. ttp setahu sy, di dlm hpa tidak ada peraturan sebegitu..sy hrp hal ini x berlaku kepada org lain..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: